Klingande klart, ett vatten med svalkande och frasig känsla

Av Mälarenergi 28 september,2016 i , , ,

Sedan 1906 har vi låtit Badelundaåsen berika vårt vatten med livsviktiga mineraler och salter. Under 2-3 veckor får det sakta sjunka genom åsen för att sedan ledas ut till alla våra kunder.

Redan under medeltiden reste människor till Badelundaåsen för att dricka vattnet ur Jungfrukällan nedanför Badelunda kyrka. Enligt historien blev de som drack ur källan friska från sjukdomar. Åsen bildades under istiden genom att smältvatten forsade under isen och drog med sig stenar, grus och sand. Stenar, grus och sand som nu berikar vårt dricksvatten med livsviktiga mineraler och som gör att det smakar gott. Vi levererar det helt utan transporter eller miljöbelastande förpackningar, direkt hem till våra kunder. Till priset av 1 öre litern. De som hellre köper vatten på flaska går, precis som Ronnie Sandahl säger, på tidernas blåsning.

Svealands godaste vatten

”Klingande klart, ett vatten med svalkande och frasig känsla.” Så sa juryn när Mälarenergis vatten fick utmärkelsen Svealands godaste kranvatten när riksfinalen i Kranvattentävlingen avgjordes hösten 2015.

vattenglas-webb

Det är Svenskt Vatten, branschorganisationen för vattentjänstföre­tagen i Sverige, som arrangerar Kranvattentävlingen. Nästa tävling sker 2020.

 

Mälarenergi

Mälarenergi

Mälarenergi är ett lokalt infraservicebolag. Våra produkter och tjänster utgör kärnan i flera viktiga samhällsfunktioner. Tillsammans med andra samhällsbyggare utvecklar vi och tar ansvar för det samhälle vi alla delar.
Mälarenergi