Hurra! Vi är fortfarande schyssta elhandlare

Mälarenergi har för andra året i rad blivit certifierade Schysst Elhandel

För ett år sedan var vi först ut i Sverige med att få certifieringen Schysst Elhandel. Nu har vi gjort det igen och har blivit certifierade för andra året i rad. Ett kvitto på att vi är så schyssta som vi vill vara.

– Vi är både glada och stolta att vi får det här beviset på att vi arbetar på ett sätt som sätter kunden i första hand, säger Birgitta Rasmussen.
Birgitta är omvärldsanalytiker på Mälarenergi Elhandel och den som är ansvarig för det interna arbetet med Schysst Elhandel.

Schysst Elhandel – med kunden i fokus

När man söker på synonymer för schysst är de första orden som dyker upp: korrekt, som sig bör, oklanderlig, rättvis, reko och hederlig. Ord som beskriver precis hur vi vill uppfattas. Allt för att du som kund ska känna dig trygg. Schysst Elhandel är en certifiering som ska göra det lätt för kunder att veta vilka elhandelsföretag som arbetar med öppna och tydliga avtal och prissättningar. Den ställer högre krav än vad lagen kräver vilket gör att de 17 kriterierna ställer kunden ännu mer i fokus.
– Det är viktigt för oss att kunderna kan lita på det elhandelsföretag de väljer. Vi tycker det är en självklarhet att vi är ärliga och öppna mot våra kunder och har trygga, transparanta elavtal. Nu har vi än en gång fått intygat att vi har schyssta elavtal, säger Birgitta.

Certifieringen sker av neutralt företag

Det är det oberoende certifieringsföretaget DNVGL som på uppdrag av Energiföretagen Sverige tagit fram certifieringen och även ansvarat för den årliga revision där vi har godkänts. De 17 kriterierna som måste uppfyllas är framtagna av Energiföretagen Sverige och oberoende elhandlare. Synpunkter har även inhämtats från Konsumentverket, Konsumenternas Energimarknadsbyrå och Energimarknadsinspektionen.

Schyssta Elavtal

Vi vet att det kan vara svårt att välja elhandelsföretag. Vi klarar oss inte utan el i dagens samhälle och ändå gör många kunder inga aktiva val. För att hitta rätt hjälper vi mer än gärna dig att hitta rätt avtal! Guida dig rätt via vår webbsida eller kontakta kundcenter via chatt eller på telefon 021-39 50 50