Tänd lamporna med solel!

Solel. Förnybara energikällor

Att producera el från förnybara källor är inte bara trendigt utan också ett framtida måste för miljöns skull. I våra elavtal kan du som kund välja att antingen få din el från vattenkraft, vindkraft eller solkraft. Vi erbjuder också bra lösningar för dig som producerar din egen el med hjälp av solen, så i det här inlägget tänkte vi fokusera på solenergi.

Idag är det många som installerar solcellspaneler på sina tak för att producera egen solenergi. Hur mycket el du får ut från din anläggning beror på hur många solpaneler du installerar och på väder och årstid. Att bli solelsproducent är en god gärning för den egna plånboken men framför allt för miljön.

Allt du behöver veta om solceller till ditt tak hittar du här!

Producera egen el och sälj den

När du installerat din solcellsanläggning är ditt lokala elnätsbolaget skyldiga att ta emot den el som du producerar. Dock har varken elnätsföretag eller elhandelsföretag någon skyldighet att köpa den el du matar in på elnätet, alltså att ge dig någon ersättning för din el. För att vi på Mälarenergi Elhandel ska köpa din el behöver du teckna ett avtal för den el du producerar, och även vara kund hos oss och ha ett elavtal för din elanvändning. Vi har förmånliga avtal och ersättning för din överskottsel, så glöm inte att teckna avtal! Det är alltså elen du själv inte använder som vi köper av dig.
Läs mer om hur du säljer din el och skicka in förfrågan om avtal här!

Solceller i mindre skala

Idag finns ett stort utbud av produkter som drivs av solceller. Ett bra alternativ för dig som vill bidra till miljön men inte har möjlighet att ha en egen solcellsanläggning. Många butiker har lyktor, lampor och ljusslingor för uteplatsen och balkongen som drivs med solceller. Det finns även fläktar, fontäner och vattenpumpar och kanske det bästa – solcellsdrivna myggdödare!