Älska Mälaren! Ny kampanj för att hålla Mälaren ren

Tänk om Mälaren skulle tröttna på allt skräp vi slänger i toan? Snus, fimpar, färg, läkemedel och allt annat som faktiskt inte går att rena.

Nu lanserar vi en kampanj med fokus på att hålla Mälaren ren. Västerås avloppsreningsverk är riktigt bra. Så bra att vi uppfyller och överträffar nästan samtliga lagstadgade krav. Vårt vatten smakar så gott att det till och med fått utmärkelsen Svealands godaste vatten! För att det ska fortsätta vara så måste vi ta hand om Mälaren på bästa sätt. För oss är det självklart att skräp hamnar i papperkorgen, att det som kan sorteras – sorteras och att kemikalier hamnar på återbruket. På sajten Älska Mälaren har vi samlat fakta om vad som kan och inte kan spolas ner i toaletten. Titta in där om du är osäker!

Älska Mälaren – Sköt om ditt förhållande!

Vi som bor här i regionen kommer antagligen att ha ett livslångt förhållande till Mälaren. 22 kommuner har Mälaren inom sina gränser och vi är cirka 2 miljoner människor som får vårt dricksvatten från Mälaren, varje dag. Ännu fler vill också nyttja Mälaren på fritiden, till bad- och båtliv, fiske eller till skridskoåkning på vintern. Därför behöver vi tänka på hur vi behandlar vår sjö. Vatten ingår ju i ett evigt kretslopp vilket betyder att vi kommer dricka samma vatten om och om igen under hela vår livstid.  Och det är ju en riktigt bra anledning till att inte smutsa ner det.

Älska Mälaren