Bygg stadens infrastruktur i Minecraft

Av Mälarenergi AB 6 oktober,2016 i , ,

Bygg Västerås infrastruktur i Minecraft.

Mälarenergis projekt Stadens kontrollrum tar hjälp av Minecraft för att bygga stadens infrastruktur. I helgen den 7 – 9 oktober har alla som vill möjlighet att bygga infrastrukturen i Västerås på mässan RoadLan i Västerås.

– Ett fullskaligt Västerås i Minecraft tror vi skulle ge oss en möjlighet att modellera olika typer av kriser, som översvämningar, bränder eller till och med zombieattacker, och kanske finna nya lösningar på dessa tillsammans med Minecraftspelare, säger Jonas Persson projektledare för Mälarenergis strategiska projekt Stadens kontrollrum.

Möjligheten att bygga en egen värld någonstans i Sverige blev verklighet då Lantmäteriet släppte en landskapsmodell till det populära spelet.

Med på mässan i helgen är också Mälarenergis dotterbolag Fibra. RoadLan är en lan- och spelmässa med utställare från spelbranschen och näringslivet.

 

Mälarenergi AB

Mälarenergi AB

Mälarenergi är ett lokalt infraservicebolag. Våra produkter och tjänster utgör kärnan i flera viktiga samhällsfunktioner. Tillsammans med andra samhällsbyggare utvecklar vi och tar ansvar för det samhälle vi alla delar.
Mälarenergi AB