När är det dags att byta värmeväxlare?

Med Mälarenergis app Klimatkontroll kan du styra ditt inomhusklimat direkt i mobilen. Du kan bl a se din energianvändning och göra nattsänkningar. Fjärrvärmeväxlare Värmeväxlare

Att byta värmeväxlare och samtidigt teckna ett Smart serviceavtal ger dig som kund många fördelar, bland annat möjlighet att reglera din inomhusmiljö via appen Klimatkontroll och därigenom sänka dina uppvärmningskostnader. 

När din fjärrvärmeväxlare börjar närma sig 15 år är det hög tid att låta en tekniker kontrollera den för att se så att allt är i sin ordning. I Mälarenergis Serviceavtal ingår en årlig översyn som ger dig trygghet och minimerar risken för störningar. Du kan i och med detta lita på att ditt inomhusklimat håller en önskad nivå. Skulle något oväntat ändå inträffa finns våra servicetekniker tillgängliga för att hjälpa dig. Dygnet runt, året runt. Utöver detta kan vi även ge dig stöd och råd om när det är dags att byta värmeväxlare.

Byte av värmeväxlare

När det är dags för byte av fjärrvärmeväxlare finns vi där och hjälper dig med hela processen. Allt från planering och borttransport av din gamla enhet, till installation och implementering av all nödvändig kringutrustning. Vid byte av värmeväxlare rekommenderar vi dig också att teckna Serviceavtal smart. Detta avtal ger dig, tillsammans med din moderna fjärrvärmeväxlare, möjlighet att reglera ditt inomhusklimat digitalt. Med vår app Klimatkontroll bestämmer du själv vilken temperatur du vill ha i ditt hem. Till exempel kan du välja att ha lite varmare på dagarna och sänka temperaturen på nätterna. Du kan även hålla koll på din egen energianvändning.

Din nya fjärrvärmeväxlare kopplas upp mot Mälarenergi, vilket ger oss möjlighet att ge dig extra snabb service om något mot förmodan skulle krångla.

Serviceavtal smart är i dagsläget tillgängligt för våra kunder i Västerås och Hallstahammar, för våra kunder i Kungsör och Surahammar erbjuder vi en annan form av Serviceavtal

Kontakta oss på Kundcenter, telefonnummer 021-39 50 50, så berättar vi mer!