Så skriver du ett vinnande CV!

Av Mälarenergi AB 14 augusti,2017 i , , , ,

Mälarenergis HR generalist tipsar om hur du skriver ett vinnande CV.

Funderar du på att söka jobb på Mälarenergi? 2015 utsågs vi Årets arbetsgivare  och våra senaste undersökningar visar att hela 80% av våra anställda är stolta över att jobba på Mälarenergi, och lika många skulle rekommendera oss som arbetsgivare till sina vänner och bekanta. Här tipsar Mälarenergis HR generalist Erica Evensson om hur du skriver en vinnande ansökningshandling.

Ansökningshandlingen ska innehålla två delar, ett personligt brev och ett CV. Vill du även lägga med ett professionellt foto av dig själv så är det bra. Ett foto ger ett personligare intryck och skapar igenkänning när rekryteraren träffar dig.

Ett CV är ett säljbrev

Ett CV ska väcka intresse hos rekryteraren. Statistik visar att det för en erfaren rekryterare tar cirka en minut att bedöma om din CV matchar kravprofilen för tjänsten. Håll därför ditt CV kort och ta bara med det som är relevant för det specifika jobbet.

En snygg och lättöverskådlig layout med tydliga rubriker ger ett bra första intryck och visar att du har engagerat dig i ditt CV.

Anpassa ditt CV efter tjänsten du söker

Det är av största vikt att du anpassar och riktar ditt CV mot den tjänst du söker. Utgå ifrån ditt grund CV och framhäv de kunskaper och kompetenser du har som passar det aktuella jobbet. Lägg tid på att läsa annonstexten noga så att du har en klar bild av vad företaget söker och hur du matchar dessa kompetenser och lyft fram dem i ditt CV.

Du ska alltid börja med det senaste jobbet först och gå bakåt i tiden, det gäller även utbildningar som du genomfört.

Var kortfattad och informativ

Ett vanligt misstag som många gör är att rabbla upp alla sina anställningar och i detalj beskriva vilka arbetsuppgifter som har ingått i befattningarna. Det du bör göra är att framhäva de erfarenheter och kompetenser som du har fått med dig kopplat till de tjänster och befattningar som du beskriver. Beskriv på ett informativt och kortfattat sätt vad du har lyckats med och uppnått i dina roller. Exakt hur och vad du gjort kan du sedan berätta vid intervjutillfället.

Var noga med att dina kontaktuppgifter stämmer.

Personligt brev

Det personliga brevet ska beskriva dig som person, ange dina personliga egenskaper och gärna dina styrkor, vad du har för intressen och vad du gör på fritiden. Du ska inte namnge dina katter eller beskriva hela din familj i detalj.

Tre mallar att utgå ifrån

Mall-1

Mall-2

Mall- 3

 

Jag önskar dig varmt lycka till med ditt jobbsökande!

Erica


Läs mer om hur det är att arbeta på Mälarenergi och se vilja tjänster som är lediga just nu.

 

 

Mälarenergi AB

Mälarenergi AB

Mälarenergi är ett lokalt infraservicebolag. Våra produkter och tjänster utgör kärnan i flera viktiga samhällsfunktioner. Tillsammans med andra samhällsbyggare utvecklar vi och tar ansvar för det samhälle vi alla delar.
Mälarenergi AB

Latest posts by Mälarenergi AB (see all)