I helgen bjuder vi in till Hållbarhetsdagen

Hållbarhetsdagen på Saluhallen slakteriet i västerås.

Välkomna till Saluhallen Slakteriet i Västerås och fira Hållbarhetsdagen nu på lördag den 29 september!

För tredje året i rad bjuder Mälarenergi in till Hållbarhetsdagen i Saluhallen tillsammans med VafabMiljö och Bondens butik. Ta med vänner och familj och lär dig mer om hur vi kan värna  den biologiska mångfalden – en förutsättning för allt liv. Den  biologiska mångfalden minskar i allt snabbare takt. Tillsammans kan vi vända den negativa trenden.

Plats
Saluhallen Slakteriet, Slakterigatan 6–10 i Västerås

Dag och tid
Lördagen den 29 september klockan 10–16

Program
• Länsstyrelsen berättar mer om den biologiska mångfalden och vad du kan göra för att bidra.
• Naturskyddsföreningen finns på plats för frågor.
• Du kan lära dig bygga insektshotell och fågelholkar. För dig som inte vill bygga finns det färdigbyggda till försäljning.
• Självklart finns vi från Mälarenergi på plats för att prata hållbarhetsfrågor.

Ta med kupongen nedan och få 15 % rabatt på ett köp i någon av butikerna i Saluhallen Slakteriet i Västerås den 29 september 2018. Kupongen finns i Mälarenergis kundtidning Nonstop. Eller skriv ut kupongen nedan.

Mälarenergi samarbetar med Smaka på Västmanland

Det är föreningen Smaka på Västmanland som driver Bondens butik i Saluhallen Slakteriet i Västerås. Mälarenergi vill underlätta för lokala livsmedelsproducenter och ge kunderna ett större utbud av närproducerade varor.

Bin har en inbyggd kompass och använder solen som riktmärke för att hitta. För att berätta för de andra bina hur de ska hitta till matstället dansar samlarbiet en ”vippdans” där hon rör sig i en figur liknande siffran åtta. På så vis beskriver hon riktningen till maten. Ju fortare hon dansar, desto närmre är det till platsen.

Pollinering är en av de mest grundläggande ekosystemtjänsterna, för växters fortlevnad och inte minst för vår egen matproduktion. Biet är livsviktigt för att vi människor ska få mat på bordet och därför sponsrar Mälarenergi bisamhällen.

Läs mer om hur Mälarenergi arbetar för ett hållbart samhälle här.

Feststämning i dagarna tre

Under helgen firar hela Slakteriområdet i Västra hamnen i Västerås 100-årsjubileum. Det blir massor av aktiviteter i hela området med fokus på upplevelse, hållbarhet, historia och handel. Firandet pågår den 28–30 september med ett späckat program.

Hela programmet och mer om Saluhallen Slakteriet finns att läsa i Mälarenergis tidning Nonstop.

Varmt välkomna till en riktigt hållbar helg!