Kranmärkt – Hälsosamt och hållbart, utan transporter och onödigt avfall

Kranmärkt en hållbarhetsst

Goda initiativ och ett hållbart agerande ska uppmuntras och Mälarenergi har många kloka kunder som vi kan uppmärksamma. Med Svelands godaste vatten i kranen och hållbarhet i fokus börjar Mälarenergi nu Kranmärka kunder och verksamheter som gör kloka val.

Aros Congress Center – först ut att bli Kranmärkta

Ditt val är enkelt, att välja bort flaskvatten till förmån för kranvatten. Redan 2014 valde Aros Congress Center i Västerås att servera kranvatten före flaskvatten. De installerade vattenautomater och köpte karaffer för att servera kranvatten på borden i restaurangen. Med mer än 100 000 konferensgäster per år som både fikar, äter lunch och middag blir det många hundra tusen flaskor som man undvikit att tillverka, diska och transportera.

Goda initiativ och hållbart agerande ska uppmärksammas, därför har Mälarenergi Kranmärkt Aros Congress Center, symboliskt skedde detta vid en av ACCs vattenautomter. Tobias Hultberg ACC, Ann-Charlotte Duvkär Mälarenergi och Anna Ljunggren ACC.
Goda initiativ och hållbart agerande ska uppmärksammas, därför har Mälarenergi Kranmärkt Aros Congress Center, symboliskt skedde detta vid en av ACCs vattenautomater.  Ann-Charlotte Duvkär chef för affärsområdet Vatten på Mälarenergi delade ut diplomet till Tobias Hultberg, VD ACC och Anna Ljunggren, Kongresschef ACC.

ACC var också den första kongressanläggningen i Sverige att bli Svanenmärkta vilket innebär att de arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor i alla led, från inköp och drift till avfall. De använder närproducerade och ekologiska varor så långt som möjligt. Företaget väljer också bort miljöfarliga kemikalier. Aros Congress Center är ett av de företag som går före och visar vägen.

Att välja kranvatten för miljön, hälsan och plånboken

Sveriges kranvatten hör till de bästa i världen, ändå ökar försäljningen av flaskvatten. Det är bara att titta på storleken på vattenhyllan i livsmedelsbutikerna. Det går åt runt 300 gånger så mycket energi för att ta fram och leverera en liter flaskvatten, jämfört med samma mängd kranvatten. Dessutom blir det 250 gånger dyrare per liter jämfört med vatten från kranen. Så ju fler som väljer kranvatten före flaskvatten, desto mindre belastning på miljön.

Ta ställning för en bättre miljö

– Det är företag och verksamheter som Aros Congress Center vi vill uppmuntra med vår Kranmärkning. Det är inte bara Mälarenergi som står bakom märkningen, utan även organisationen Svenskt VattenKranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Genom kranmärkningen tar verksamheter ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten. Vill du Kranmärka din verksamhet eller ditt företag? Kontakta oss via formuläret på vår webb.