Mälarenergi en av finalisterna till VA-priset 2020

Mälarenergis kommunikationsavdelning är en av fyra finalister till VA-priset 2020 för vår pedagogiska sagobok ”Frans och Fias vattenäventyr”. Boken delar vi ut till alla förskoleklasser i Västerås. Den sprider information om hur vi tillsammans tar hand om det lokala vattnet på bästa sätt.

Branschorganisationen VA-fakta har grundat ett pris där de lyfter goda initiativ som uppmärksammar statusen på landets VA-nät. Det skapar förutsättningar för en säker hantering av våra vatten- och avloppsnät. Mälarenergi är en av fyra finalister med sagoboken ”Frans och Fias vattenäventyr”. Boken delas ut gratis till alla förskoleklasser i Västerås och har fått motta mängder av positiv respons.

Här kan du läsa mer om VA-priset

Vattnets väg – ett äventyr

Sagoboken handlar om barnen Frans och Fia som träffar filuren Mälle på den lokala stranden Lögastrand. Han tar med dem på ett ovanligt blött äventyr genom vattenrör, grusåsar och reningsverk. De reser längs vattnets väg – till kranen hemma och tillbaka som renat vatten till Mälaren.

– Vi är så glada och peppade över nomineringen av vår sagobok. Så kul att få detta erkännande för en bok som vi gjort själva och är så stolta över, säger Camilla Hadarsson som ansvarar för skolsamarbetet på Mälarenergi.

Många yngre barn i Västerås är nu välbekanta med Mälle, som de även kan träffa, livs levande, vid utvalda evenemang. Syftet med sagoboken är att den sprider information om hur vi tillsammans ska ta hand om vårt lokala vatten på bästa sätt. Det är därför Mälarenergis kommunikationsavdelning är en av fyra finalister till VA-priset 2020.

– Eftersom små barn är nyfikna och intresserade av vad som är bra och dåligt för miljön, kände jag att vi hade behov av att nå ut även till de yngre eleverna, avslutar Camilla.

Camilla Hadarsson, Jennifer Hanning Ericsson och Lisa Dyrberg har varit med på hela resan – från idé, text och bearbetning fram till färdig bok. De fina illustrationerna är gjorda av den lokala illustratören Tobias Flygar.

Kolla gärna in TV021s inslag om nomineringen av boken.

Lär mer om när Mälle hjälper till att samla in pengar till Musikhjälpen som var på besök i Västerås i december

Vet du att vattnet du dricker ur kranen hemma hos dig är Svealands godaste vatten och ett av världens bästa?