Karriärföretag 2016 och nominerade i Guldstänk

Varje år utses de hundra mest spännande företagen att arbeta på i Sverige – Mälarenergi är för andra året i rad ett av dessa. Dessutom är vi nominerade till Årets arbetsgivare i del lokala näringslivsgalan Guldstänk.

Bland tusentals företag som granskas och utvärderas utifrån band annat karriär- och utvecklingsmöjligheter, medarbetarengagemang och internt och externt employer brand, har Mälarenergi fått utnämningen Karriärföretag 2016.

Motiveringen lyder: Mälarenergi visar ett stort engagemang för sina medarbetare, bland annat genom möjligheter till karriärutveckling. Genom en väl utarbetad utvecklingsplan och aktiva samtal med medarbetare öppnas nya dörrar upp inom organisationen. Här kan medarbetare välja att fördjupa sig inom sin disciplin och således bli specialist eller satsa på chefskap. För den som värdesätter ett meningsfullt arbete så bedriver Mälarenergi en verksamhet som var dag verkar för ett fungerande och välmående samhälle. Sammantaget står det därför klart att Mälarenergi är ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2016.

Nominerade till Årets arbetsgivare i Guldstänk

Mälarenergi har också blivit nominerade till hederspriset Årets Arbetsgivare i Västerås egna näringslivsgala Guldstänk. Under galan delas utmärkelser ut för att premiera framgångsrika företag/are och organisationer som utvecklar sina verksamheter och tar rollen som goda föredömen och ambassadörer för Västerås. I år har Mälarenergi nominerats i kategorin ”Årets arbetsgivare”. De övriga nominerade till hederspriset är Ikea Västerås och Sics Västerås.

Priset delas ut av Jobba i Västerås (JIV) och kommer att gå till den arbetsgivare som på ett tydligt sätt är med och bidrar till att skapa Sveriges bästa lokala arbetsmarknad. Arbetsgivaren ska också anses skapa en så stark stolthet hos sina arbetstagare att de kan rekommendera sina allra närmsta att börja jobba hos dem. Vinnaren av priset kommer att presenteras på Guldstänksgalan i Västerås den 10 mars.

Medarbetarna är vår viktigaste tillgång

Våra värderingar; Vi vill framåt, vi är modiga, vi bryr oss genomsyrar och driver allt vårt arbete. Vi är övertygade om att en stark, gemensam företagskultur med tydliga värderingar är viktigt för att vi ska trivas och utvecklas på jobbet.

Inom följande kompetensgrupper och befattningar är det ofta vakanser:
Drift och Produktion
Underhåll och Service
Ledare
Marknad – Säljare – Kundrådgivare
Projektledare
Tekniker; Drifttekniker, Produktionstekniker,
El- och instrumenttekniker, Kommunikationstekniker,
Driftcentraltekniker,
Ingenjörer; Elkraftingenjör, Energiingenjör, Miljöingenjör, Driftingenjör, Processingenjör, Systemingenjör, VA-ingenjör, Automationsingenjör.
Övrigt; Driftmästare, Energikonsult, Konstruktör,
Kraftverksoperatör, Nätplanerare

Möt Tilda Nordin, projektledare på Mälarenergi

På Mälarenergi är vi 650 fasta medarbetare och under 2016 kommer vi att behöva rekrytera cirka 85 personer.  Här kan du se vilka kompetenser vi söker just nu och träffa fler av våra medarbetare.