En varmare jul – för alla!

Mälarenergi stödjer Västerås stadsmission.

Nu går Mälarenergi in som partner och stöttar Agenda 021 – Västerås stadsmissions fem lokala mål för ett mer hållbart Västerås. Från Mälarenergi har vi valt att stödja Västerås stadsmission i deras arbete för hemlösa. 

Initiativet Agenda 021 består av fem lokala mål som alla syftar till att göra Västerås till en mer hållbar stad. De lokala målen har sitt ursprung i nio av de globala mål FN och 196 länder enats om är vägen till en hållbar värld.

– Genom att engagera oss i Västerås stadsmissions arbete bidrar vi till att göra Västerås, Sverige och världen lite mer hållbar, säger Glenn Braun, sponsringsansvarig på Mälarenergi.

Mälarenergi stöttar de hemlösa genom Västerås stadsmission

I år när många har det extra tufft vill vi på Mälarenergi hjälpa dem som inte har något hem. Därför engagerar vi oss lite extra i mål nr 1: Ingen hemlöshet! Bidrar gör vi på olika sätt under året, men i första hand så betalar vi värme, el och vattenfakturorna för hela året för dagverksamheten på Sturegatan 22 samt Talk2Me och kvinnoverksamheten på Hantverkargatan 2.

– Att vi kan vara med och hjälpa dem som har det svårast är nog absolut det finaste vi kan göra. Det gör mig stolt och glad säger Glenn Braun, sponsringsansvarig på Mälarenergi.

 

Västerås stadsmissions fem lokala mål är:
#1: Ingen hemlöshet
#2: Alla är trygga
#3: Ingen ensamhet
#4: Ingen psykisk ohälsa
#5: Alla kan arbeta

 

– I en tid av kris där vi uppmanas att isolera oss så mycket vi kan i våra hem möter vi dem som inte kan följa restriktionerna hur gärna de än vill. Har man inget hem kan man heller inte isolera sig hemma. För oss är stöd likt detta oerhört viktigt. Det har gett oss möjligheten att öppna upp en extra lokal under vintern för att kunna möta alla som har behov, samtidigt som vi minimerar risken för smittspridning. Erbjuda värme och en trygg plats för de som behöver det allra mest, säger Magnus Uhlin på Västerås stadsmission.

Tillsammans kan vi göra världen lite bättre! Tänk globalt, agera lokalt!

 

Bildtext: I mitten Magnus Uhlin från Västerås Stadsmission. Från Mälarenergi Louise Anestad kommunikationschef och Glenn Braun sponsringsansvarig.