Svealands godaste vatten i en kran nära dig!

Svealands godaste vatten i din kran

Brukar du köpa vatten på flaska? Har du tänkt på hur dyrt det är jämfört med vattnet hemma i din kran? Och har du tänkt på hur gott vårt kranvatten faktiskt är? Även för miljöns skull är kranvatten helt klart det bästa alternativet.

Miljövänligt vatten för ett öre litern

Vatten som du köper på flaska kostar nästan 1 000 gånger mer än det kranvatten du har där hemma. Ditt kranvatten kostar bara cirka ett öre per liter. Är du fortfarande inte övertygad om att kranvatten är ett bättre alternativ? Här kommer några fler argument:

  • Produktion, buteljering och transporter av flaskvatten ger upphov till stora mängder koldioxidutsläpp.
  • Du måste släpa hem ditt köpta vatten – och vatten är tungt!
  • När du druckit upp vattnet måste du åka och panta, vilket tar onödig tid och kanske leder till ännu mer koldioxidutsläpp.
  • Om du köper flaskvatten är det jättebra att du pantar, men även den hanteringen kräver onödig energiåtgång och ger upphov till utsläpp. Och hur kul är det egentligen att åka och panta?
  • Du kan smaksätta ditt kranvatten med det du vill. Det kan enkelt bli till exempel saft, citronvatten eller en värmande kopp te.

Vårt vatten är Svelands godaste

Din kran där hemma innehåller dessutom ett av världens bästa vatten, och har till och med blivit utnämnt till Svealands godaste i Kranvattentävlingen som Svenskt Vatten arrangerar var femte år. Vattnet beskrevs då som ”klingande klart, med svalkande och frasig känsla”. Nu är det snart dags att tävla igen och vi ställer självklart upp med vårt vatten! Den 12 oktober är det dags för delfinal här i Västerås och i november kommer Sveriges godaste vatten att koras.

Heja kranvattnet!