Köp och sälj närproducerad solel på Energitorget

Köp och sälj solel på Energitorget

Allt fler företag vill köpa förnybar solel och visa att de tar ansvar för miljö och hållbarhet, men alla har inte möjlighet att ha en egen solcellsanläggning. Till er har vi skapat Energitorget!

Förnybar och närproducerad solel på Energitorget

Energitorget är en plats där företag i hela Sverige kan köpa och sälja solel. Företag, bostadsrätter och lantbrukare som har stora solcellsanläggningar där de tidvis producerar mer solel än de själva använder kan ansluta sig till Energitorget för att sälja sin solel. Andra företag som inte har möjlighet att ha en solcellsanläggning kan välja att köpa solel från lokala företag.

Ingrid Österlund på Mälarenergi Elhandel
Ingrid Österlund Mälarenergi

– Vi vill hjälpa våra kunder att leva hållbart och Energitorget ger fler chansen att köpa närproducerad solel – på ett enkelt sätt. Skillnaden mellan Energitorget och ett vanligt elavtal med förnybar el är att man som köpare vet exakt var elen har producerats. Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor, säger Ingrid Österlund på Mälarenergi.

Så här fungerar det!

Köp solel på Energitorget

För att köpa närproducerad och förnybar solel går ni bara in på vår webb, väljer någon eller några av producenterna och reserverar er solel direkt. Vi på Mälarenergi hjälper till med det administrativa och ser till att alla avtal tecknas och fylls i rätt. Här hittar ni alla våra producenter.

Sälj solel på Energitorget

Har ni en stor solcellsanläggning som tidvis producerar mer solel än ni själva använder? Ta kontakt med oss på Mälarenergi, så läggs ni upp på Energitorgets producentlista. Sedan kan ni sälja er solel till andra företag som, precis som ni, också bryr sig om miljö och hållbarhet.

Här kan ni läsa om Sparbanken Västra Mälardalen som köper närproducerad solel på Energitorget från det lokala lantbruket Stäholm.