”Utjämnad betalning gör att jag får en tryggare ekonomi”

Vill du undvika överraskningar på elräkningen? Med Mälarenergis tjänst Utjämnad betalning får du ett snittpris för din elkostnad och betalar samma summa varje månad året om. Trots olika elanvändning olika månader blir det inga toppar och inga dalar på elfakturan.

Kostnaden för el kan skilja sig för olika årstider. Just vintern är en årstid då elkostnaden kan bli hög för de som bor i eluppvärmda villor. Så är det för Annakarin Österlund. Hon bor i en villa tillsammans med sina två döttrar.
– Just för att huset är eluppvärmt så kan mina elräkningar skilja från 1000 till 3500 kronor beroende på månad och årstid, berättar Annakarin.

Samma elkostnad trots ojämn elanvändning

Hon tycker att det skapar stor otrygghet i ekonomin när summan för elräkningen kan skilja så mycket. Därför har Annakarin valt Mälarenergi Elhandels tilläggstjänst Utjämnad Betalning.
– Då får jag betala samma summa varje månad hela året, det är både smidigt och känns tryggt, säger hon och fortsätter:
– Nu betalar jag 2300 kronor varje månad och slipper svängningar och högre räkningar vid jul.
Utjämnad betalning fungerar nämligen så att vi kollar vilken elanvändning du har haft föregående år. Sedan räknar vi ut ett snittpris för din elkostnad som du får betala per månad. Den här tjänsten passar alla som inte vill ha höga toppar på räkningen någon av årets alla månader. För att kunna ha Utjämnad betalning behöver du vara kund hos Mälarenergi.

Förenkla din privata ekonomi

Annakarin berättar att hon även valt att ha e-faktura och autogiro. Allt för att förenkla så mycket som möjlig. Hon har även precis tecknat sig på avtalet Fast pris 5 år.
– Eftersom jag har autogiro så känns det extra bra att ha utjämnad betalning, då vet jag vilken summa som kommer dras varje månad och det blir inga överraskningar. Att ha fast pris på elpriset gör det ännu tryggare för kommande år.
Nu har hon haft tjänsten i lite mer än ett år och har hunnit med att ha en omräkning. Vid en omräkning tittar vi på om förbrukningen varit mer eller mindre än man beräknat. Sedan korrigeras månadsbeloppet efter det.
– Jag hade förbrukat lite mer el än året innan. Det hade jag inte märkt lika tydligt om jag hade betalat olika summor varje månad. Nu blir jag lite peppad på att skärpa mig och se till att hålla nere förbrukningen, säger Annakarin.

Hon tycker att hon börjat hålla lite mer koll på sin elanvändning sedan hon skaffade Utjämnad betalning. Det gör hon via Mitt Mälarenergi. Här kan hon se sina fakturor och saldo.
– Jag går även in för att se hur jag ligger till i förbrukningen, om den är mer eller mindre från tidigare år. Det är kanske lite nördigt, men det är kul att se hur man ligger till, säger hon och skrattar.

Nyfiken? Teckna Utjämnad betalning här!