Västerås får ny arena för innebandy – Mälarenergi Arena

Västerås nya centrum för innebandy heter Mälarenergi Arena. Arenan ligger centralt, nära E18 och mitt i Rocklundaområdet. Med den nya arenan stärker Västerås sin plats som innebandystad och Rocklundaområdet stärker sin position som nav för sport och evenemang.

Kika in i Mälarenergi Arena!

Mälarenergi har varit en tydlig del av innebandyn i Västerås sedan starten av Mälarenergi Cup Innebandy som vi startade tillsammans med Västerås innebandy (VIB) för 11 år sedan. MälarenergiCup – Sveriges roligaste innebandy cup, riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 8-16 år. En del av cupen är Para Cupen som erbjuder funktionshindrade möjligheten att vara med och spela. Cirka 300 lag och totalt ca 18 000 besökare kommer varje år till Västerås för att delta, spela och titta på innebandycupen. Med åren har Västerås blivit ett starkt fäste för sporten.

 

Mälarenergi Arena Västerås ett centrum för innebandy .
Mälarenergi Arena ligger centralt i Västerås, nära E18 och mitt i Rocklundaområdet som är ett nav för sport och event.

– Att sätta vårt namn på arenan var ett naturligt steg för oss att ta, säger Glenn Braun sponsringsansvarig på Mälarenergi. För många unga är innebandyn ett första steg in i idrotten och föreningslivet. Innebandyn är lätt att börja med och enkel för många att hålla på med. Det är bra för folkhälsan och för Västerås som stad, fortsätter Glenn Braun.

 

Mälarenergi Arena i Västerås är ett nav för innebandy.
Mälarenergi Arena har två fullstora planer och läktare för 1 200 besökare.

Västerås – ett centrum för innebandy

Innebandy är en av de största idrotterna i Västerås och den nya arenan har varit efterlängtad. Med två fullstora planer och läktarplats för 1 200 personer vid innebandymatcher skapas nya möjligheter för både cup- matcharrangemang.

 

Mälarenergi Arena i Västerås är ett centrum för innebandy.
-Nu ser vi fram emot nästa Mälarenergi Cup Innebandy! Självklart kommer flera matcher att avgöras här i Mälarenergi Arena, säger Glenn Braun sponsringsansvarig på Mälarenergi. Mälarenergi Cup spelas preliminärt i april 2021. Cuppen blev inställd i år på grund av Covid-19.

Mälarenergi Arena stärker Rocklunda

– Den nya arenan och det Mälarenergi gör för idrotten i Västmanland är helt magiskt. Ett avstamp för både barn- och ungdomsidrott och elit. Vi är jätteglada att sporten nu stärks i Västerås och det känns naturligt att namnet är Mälarenergi Arena, säger Stefan Karlsson på Västmanlands innebandyförbund.

– Nu är alla arenor på Rocklunda namnsatta och både vi och föreningarna är nöjda med att få en stark, engagerad och långsiktig sponsor i Mälarenergi. Det ger ett gott läge för att utveckla Rocklundaområdet, säger Thomas Högström ordförande för Rocklunda Sport & Event AB.

Mälarenergi Cup som ställdes in i år spelas preliminärt under april 2021, och många matcher kommer att avgöras i den nya arenan.