Vi springer MälarenergiStadslopp för tionde året

MälarenergiStadslopp 2018

Den 14:e juni är det dags för årets löparfest – MälarenergiStadslopp i Västerås. Varje år deltar mer än 2 000 personer i loppet och Mälarenergi har tillsammans med Västerås Friidrott varit med ända från starten, för 10 år sedan.

MälarenergiStadslopp – En löparfest för alla

Mälarenergistadslopp är inte bara ett motionslopp, det är en löparfest, där alla är välkomna. Det är inte prestationen som är det viktiga, det viktiga är att delta och att röra på sig.

– Vi vill inspirera så många som möjligt att delta – och även om det är ett tävlingsmoment, så finns det ingen annan du tävlar mot än dig själv. Ju fler deltagare, desto roligare kommer det att bli! Kom ihåg att det inte bara är ett lopp, utan en riktig löparfest, säger Per Tunander klubbdirektör på Västerås friidrott.

I loppet kan du välja mellan allt från att promenera till att springa 1 mil. Du kan göra det tillsammans med vänner och kollegor i en stafett eller enskilt. Allt inleds, enligt tradition, med en uppvärmning som leds av Friskis & Svettis och avslutas med en gemensam picknick i det gröna. Även de minsta får vara med och delta. Barnens eget lopp, Kretsloppet, är 600 meter långt och för åldrarna 6-12 år.

Resultatet av ett bra samarbete

Samarbetet inleddes för tio år sedan. Ett första möte resulterade i att Mälarenergi och Västerås friidrott tillsammans skapade och utvecklade MälarenergiStadslopp.

– När Västerås friidrott kontaktade oss, ville vi gärna ställa upp. Det är viktigt för oss på Mälarenergi att bidra till att alla i vårt samhälle får möjlighet att röra på sig och må bra. Loppet blev lyckat och vårt samarbete har sedan utvecklats och varje år försöker vi nu göra loppet ännu bättre, säger Glenn Braun, sponsoransvarig på Mälarenergi.

Mälarenergi springer tillsammans

Vi på Mälarenergi springer alltid MälarenergiStadslopp. Som en del i vårt friskvårdsarbete erbjuder Mälarenergi alla anställda fritt deltagande i loppet. Gemensamma tröjor bidrar också till gemenskapen och som mest har 200 Mälarenergianställda sprungit loppet tillsammans.

Förutom deltagande i MälarenergiStadslopp får alla Mälarenergianställda andra förmåner inom hälsa och friskvård bla friskvårdsbidrag, gratis bad på de orter där Mälarenergi har verksamhet och en rad rabatter hos utvalda friskvårdsanläggningar. Mälarenergi har dessutom en egen idrottsförening där anställda kan testa olika aktiviteter.

Spring med oss!

Om du anmäler dig senast första juni så ingår en picknickkasse per lag. Läs mer och anmäl dig till MälarenergiStadslopp här

Mälarenergi sponsrar samhälle, kultur och idrott

Mälarenergi sponsrar  samhälle, kultur och idrott i regionen. Vi vill inspirera lokala företag och invånare att engagera sig i evenemang och aktiviteter. Inom idrotten sponsrar vi bland annat Team Mälarenergi dampingis i Köping, Köping Basket, Västerås innebandy och Västerås Friidrott. De sistnämnda sponsrar vi genom att vi tillsammans arrangerar MälarenergiCup Innebandy och MälarenergiStadslopp.