Mälarenergi stöttar lokalproducerat i Bondens butik

På lördag den 26/1 kl. 12,00 är det nypremiär för Bondens Butik & Café i Saluhallen Slakteriet i Västerås. Sedan 2015 är Mälarenergi ett av medlemsföretagen och självklart vill vi stärka regionen och det lokala näringslivet.

De 100 första kunderna som handlar för 100 kr får en presentkasse med produkter till ett värde av 200 kr.

Nystart för föreningen

Idag har Smaka på Västmanland ett 70-tal medlemsföretag och en butik som är unik i sitt slag i Sverige. Nu tar de nästa steg och utvidgar verksamheten med en vänförening och ett café.

– Föreningen och nypremiären för Bondens butik i Saluhallen slakteriet är startskottet för en ny epok. Att utöka den unika Bondens butik med ett café gör att vi kan utveckla verksamheten ytterligare, fortsätter Lena Ryberg-Ericsson.

Mälarenergi samarbetar lokalt med fokus på hållbarhet

Ett av alla medlemsföretag i Smaka på Västmanland är Mälarenergi, som sedan många år har ett stort engagemang i att bidra till utveckling av en livskraftig ekonomi i närregionen.

-Mälarenergi förstår betydelsen att ha en väl fungerande hemmamarknad för både privatpersoner och företag. Därför är det viktigt för oss att samarbeta med Smaka på Västmanland. Alla våra insatser har ett fokus på hållbarhet och på att bygga framtidens samhälle, förklarar Glenn Braun, Mälarenergi.

Här finns mer information om Mälarenergis arbete med sponsring.

Butiken drivs i ny regi

Bondens butik kommer nu att drivas av Lena Masser som i och med det återvänder till Smaka på Västmanland och Bondens butik.

-Det är riktigt roligt att återkomma, både till Smaka på Västmanland och Bondens butik. Extra roligt är att vi nu öppnar ett café och kan servera egna bakverk och lättare rätter, där det mesta av innehållet är helt eller delvis baserat på sortimentet i Bondens butik. Vi vill ha en aktiv och livlig butik, där matintresserade kan mötas. Många av föreningens medlemmar kommer att finnas regelbundet i butiken för att dela med sig av kunskap och matglädje och jag hoppas få se många nya och gamla besökare, avslutar Lena Masser.