Elens dag firades med invigning av nya laddstationer

Mälarenergi firade elens dag med att inviga fyra nya laddstationer inom Laddregion Mälardalen. Totalt har vi nu etablerat 70 laddare.

Elens dag får vi möjlighet att fira vad elen faktiskt betyder i vår vardag och i vårt samhälle. Dagen är instiftad av Energiföretagen Sverige och firas den 23 januari varje år.

För att uppmärksamma dagen valde vi på Mälarenergi att bland annat belysa vår stora skorsten vid Kraftvärmeverket i Västerås, där vi producerar både fjärrvärme och el – samtidigt. Vi passade även på att inviga flera nya laddstationer för elbilar inom Laddregion Mälardalen.

4 nya laddstationer invigdes på Elens dag

I en av våra elbilar gav vi oss ut på turné, för att tillsammans med våra samarbetspartners inviga 4 nya laddstationer i Kungsör, Arboga, Köping och Västerås. Intresset var stort och många uttryckte sin uppskattning för Laddregion Mälardalen och för att våra laddstationer nu finns tillgängliga på fler ställen i regionen.

-Det är roligt att se resultatet av vår stora satsning på att bygga förutsättningar för mer elbilstransport i vår region. Satsningen är strategisk och för en hållbar region, en region där vi vill ge invånarna och våra kunder möjlighet att vara med och bidra till den stora pågående energiomställningen, säger Asoos Rasool, VD på Mälarenergi Elnät.

Samarbetspartners är av stor betydelse för Laddregion Mälardalen, utan dem hade vi inte kunnat skapa och fortsätta utveckla laddmöjligheterna i regionen. En av våra partners är Aroseken. Christian Brobeck, VD på Aroseken, uttryckte under dagen vad han tror om framtiden för elbilar.

-Utvecklingen kommer inte stanna, vi tror att det kommer hända mycket i elbilsfrågan de närmaste åren och vi på Aroseken vill vara med på den resan.

Nu finns 70 laddare inom Laddregion Mälardalen

Totalt har vi nu etablerat 70 laddare och tillsammans med vår samarbetspartner Fortum Charge and Drive kan vi erbjuda våra kunder tillgång till mer än 1 000 laddare runt om i Norden. Det enda du behöver göra för att ladda din elbil på våra stationer är att registrera dig för ett laddkort på laddregion.se. Ska du åka ännu längre med din elbil? Med vår kartfunktion kan du enkelt se var du hittar din närmaste laddstation, inte bara i Sverige, utan även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Polen och Frankrike.