Energieffektivisering hos Sporthallen i Hallstahammar

Energieffektivisering hos Hallstahammar sporthall

Sporthallen i Hallstahammar har genomgått en stor förändring under 2019 och 2020. Mälarenergi har bland annat bytt ut hela ventilationssystemet och all belysning. Det har lett till en stor energibesparaing, och det nya inomhusklimatet uppskattas av både besökare och personal.

– Vi på Mälarenergi är glada att vi fått förtroende av Sporthallen att genomföra förändringarna. Bytet av ventilation och belysning bidrar till en hållbar, kostnadseffektiv energianvändning och ger mycket bättre inomhusklimat i sporthallen, badet och gymmet, säger Sarah Kördel, projektledare på Mälarenergi Energitjänster.

Ari Vanhamäki, representant för Finska föreningen som driver Sporthallen, instämmer:

– Vi har mycket bättre luft nu i Sporthallen och det har verkligen förbättrat inomhusmiljön som helhet. Många av våra kunder och besökare har också kommenterat den stora förändringen.

Sarah förklarar vidare hur förändringarna kommer att påverka energianvändningen och föreningens kostnader:

– De förändringar vi har utfört kommer att innebära en stor energibesparing. Vi räknar med en total minskning på 32%, vilket kommer att leda till minskade kostnader för föreningen. Inom projektet bytte vi även ut fjärrvärmeväxlare och backspolspump till badet, och tack vare en omprioritering räckte kundens pengar också till att måla om fasaden. Hela arbetet har verkligen inneburit ett lyft för Sporthallen.

Sporthallen hoppas nu att gamla och nya besökare framöver ska upptäcka och uppskatta den nya fina miljön.

Behöver ert företag också energieffektiveras?

Med vår kompetens kan vi hjälpa er att göra kostnadsbesparingar, samtidigt som ni genom ett hållbart val bidrar till en bättre miljö. En win-win-situation helt enkelt!

Det här är våra energioptimeringstjänster: