Mälarenergi bjuder in till frukostseminarium under Almedalsveckan

Frukostseminarium i Almedalen: Stadens kontrollrum

Under Almedalsveckan bjuder Mälarenergi tillsammans med ABB, GE, Telia och Västerås stad in till ett frukostseminarium: Stadens kontrollrum – en möjliggörare för den livskraftiga staden.

Dag: Tisdagen den 4/7

Tid: Kl. 08:15 – 09:00

Plats: Teatersalongen, Teaterbåten i Visby hamn

Vi bjuder på frukostfralla och kaffe!

Stadens kontrollrum – en möjliggörare för den livskraftiga staden

Samhället blir allt känsligare för störningar. Mälarenergi vill bygga ett motståndskraftigt och hållbart samhälle som kan förutse, hantera och återhämta sig från störningar och kriser. Men vad behövs då? Under frukostseminariet får du ta del av Mälarenergis koncept och några av våra samarbetspartners syn på hur vi tillsammans bygger den livskraftiga staden.

Deltagare i seminariet:

– Magnus Hemmingsson, VD Mälarenergi

– Johan Söderström, VD för ABB Sverige

– Lotta Ljungqvist CEO GE Nordic

– Magnus Leonhardt, Strategichef Telia Sverige

– Andreas Weijborn, trygghet och säkerhetsenheten Västerås stad

Basen ligger i den uppkopplade staden där automation och sensorer är en förutsättning. Där man kan se statusen på staden och sammanlänka och informera olika samhällsfunktioner, företag och medborgare vid t ex störningar och kriser. Det finns många utmaningar att få detta på plats utifrån t ex system, säkerhet, affärsmodeller och ansvarsgränser.

Som infraserviceföretag ansvarar vi för att en mängd samhällsviktiga funktioner fungerar dygnet runt och utan avbrott. Utifrån det har vi tagit initiativ till att realisera ett stadens kontrollrum. Som ansvarig för leveranser av el, fjärrvärme, kyla, vatten, kommunikations- och tillhörande tjänster samt kontrollrum för dessa har Mälarenergi goda förutsättningar.