Höj energin med en het pumpasoppa

Höj energin med en het pumpasoppa

Vi är redan framme vid Alla helgona helgen. När dagarna blir allt kyligare och kvällarna allt mörkare är det gott med något värmande. Höj energin med en het pumpasoppa i helgen, den smakar ljuvligt med ett gott bröd till.

Rykande het pumpasoppa

Ingridienser, 4 portioner

2 msk olivolja
1 tsk rökt paprikakrydda
2 tsk spiskummin
1 butternutpumpa, ca 900 gram
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
7 dl gott kranvatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 dl grädde
1 bit färsk ingefära, ca 3-4 cm
2 lime
1 kruka färsk koriander
Salt och peppar

Gör så här

1, Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs på paprikapulver och spiskummin i några minuter. Då kommer smakerna fram mer.

2, Under tiden kan du skala pumpan och gröpa ur kärnhuset. Var försiktig, pumpan kan vara ganska hård. Skala även lök och vitlök och skär i grova bitar, kommer att mixas senare.

3, Lägg ner lök och vitlök i kastrullen och fräs på låg värme i några minuter. Löken ska inte få färg.

4, Ta ur kärnorna i chilin och hacka den. Tillsätt halva chilin och pumpabitarna. Rör om och låt steka på medelvärme några minuter till.

5, Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka i cirka 20 minuter tills pumpan är mjuk.

6, Tillsätt grädden. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med riven ingefära, lime, salt och peppar.

7, Toppa varje sopptallrik med en rejäl hög koriander, en limeklyfta och resterande chilibitar. Ät och njut!

Recept: Lisa Dyrberg

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice av högsta kvalitet.