Mälarenergi värmer Västerås hemlösa

I samarbete med Västerås stadsmission värmer Mälarenergi Västerås hemlösa. Det gör vi genom att förse Stadsmissionens sociala verksamheter och lokaler med vatten, el och värme. Vi bidrar helt enkelt med det vi är bäst på! Här tipsar Stadsmissionen om hur du också kan bidra. 

Mälarenergi gick i slutet av förra året in som partner i  Agenda 021, ett initiativ som drivs av Västerås stadsmission. Initiativet består av fem lokala mål som syftar till att göra Västerås till en mer hållbar stad. De lokala målen utgår i sin tur från nio av FNs globala mål för en hållbar värld.

Mälarenergi engagerar sig i målet – ingen hemlöshet

Vi på Mälarenergi har valt att engagera oss extra i målet Ingen hemlöshet. Under 2021 fortsätter vi bidra genom att i första hand förse stadsmissionens sociala verksamheter (dagverksamheten på Sturegatan, samtalsstödverksamheten Talk2Me och kvinnoverksamheten på Hantverkargatan) med vatten, el och värme – utan kostnad.

– För oss på Mälarenergi är det viktigt att människorna i vårt samhälle mår bra och får en chans att utvecklas. Tyvärr finns det dem som lever under svårare förhållanden och dem vill vi hjälpa tillsammans med Västerås stadsmission, säger Glenn Braun sponsringsansvarig på Mälarenergi.

Stadsmissionens viktiga arbete för hemlösa

Idag lever ca 600 personer i Västerås som öppet hemlösa. Till Västerås stadsmissions lokaler kan hemlösa komma för att äta, värma sig eller sköta sin hygien. Dessa grundförutsättningar tillsammans med samtal och stöd är avgörande för att överhuvudtaget ha en möjlighet att ta sig ur hemlösheten.

Vill du också hjälpa till?

Vi frågade Västerås stadsmission hur vi kan uppmana fler att bidra. Så här svarade Rickard Salzman, insamlings- och kommunikationsansvarig:

– Du kan lämna in dina gamla saker hos Västerås stadsmission på Ateljégatan 4. Förutom varma kläder som såklart behövs i kylan, kan du lämna möbler, prylar, elektronik, barnkläder, sportartiklar m.m. Dina saker säljer vi sedan i second handbutiken till förmånliga priser. Överskottet från butiken hjälper till att finansiera samma sociala verksamheter som Mälarenergi värmer upp. I butiken jobbar stadsmissionen med arbetsintegration och tack vare din gåva kan någon som lever i utanförskap få en chans att bryta detta genom sysselsättning.

Om du inte har några gamla saker eller inte har möjlighet att lämna något kan du även ge en digital gåva direkt till Västerås Stadsmission på Swishnumret 123 900 1603.

Ett varmare samhälle – för alla! 

Läs mer om vårt samarbete med Västerås stadsmission här.

Mälarenergi stödjer Västerås stadsmission.
Magnus Uhlin från Västerås stadsmission i mitten tillsammans med Louise Anestad kommunikationschef och Glenn Braun sponsringsansvarig, Mälarenergi. Mälarenergi stödjer Västerås stadsmission.