Solel och laddplatser förbättrar framtiden

Mälarenergi erbjuder många olika hållbara tjänster och produkter. Bland annat solel och laddplatser, något som det finns stor efterfrågan på. Brf Kolarhagen är ett exempel på en brf som storsatsar på hållbarhet.

Mälarenergi satsar för att möta efterfrågan

För att kunna möta den stora efterfrågan på solel och laddplatser har vi startat ett samarbete inom solel med El av Sol Nordic AB och Kraftpojkarna Sverige AB. För installationer av laddplatser samarbetar vi med flera lokala elektriker.

— Samarbetet kommer att leda till att vi kan erbjuda solcellsinstallationer till fler kunder och att solpanelerna kommer på plats på taken snabbare än idag. Vi är jätteglada över att vi hittat ett arbetssätt som gör det lättare och snabbare för både privatpersoner och företag att producera egen solel, förklarar Mats Lindberg t.f. AO-chef för Mälarenergi Energitjänster.

Är du intresserad av solel och/eller laddplatser:

Solceller – privatperson

Solceller – företag/brf

Laddplatser – privatperson

Laddplaser – företag/brf

Kolarhagen – en hållbar brf med solel och laddplatser

Redan 2016 installerade Mälarenergi solpaneler på Brf Kolarhagens tak. Anläggningen består av 800 solpaneler a 315 W utplacerade på 15 hustak. Toppeffekten ligger på 252 kWp.

252 kWp installerad effekt på 15 hustak. Ulf Holgersson är föreningens fastighetsförvaltare och är mycket positiv till satsningen på solel och laddplatser.

Under sommaren 2018 installerade Mälarenergi 43 laddplatser på Brf Kolarhagen på Odensvi i Västerås. Det är den största installationen som gjorts i Västerås hittills och allt tyder på att fler bostadsrättsföreningar kommer att installera laddplatser i framtiden.

Den 18 maj invigde Brf Kolarhagen sina laddplatser 43 laddplatser.

— Jag tror att elbilsintresset kommer att öka framöver eftersom vi ser att antalet förfrågningar bara ökar. Att installera laddplatser innebär visserligen en kostnad för kunden, men samtidigt vägs det upp av att elbilar är så pass mycket billigare i drift för bilägarna, säger Johan Andersson som är t.f. försäljningschef på Mälarenergi Energitjänster.

Innan Brf Kolarhagen tog beslut om att installera laddplatser genomförde de en undersökning bland sina medlemmar. Undersökningen visade att alla 43 elbilsplatser kommer att vara upptagna inom tre år, vilket tyder på ett starkt ökande intresse för elbilar. Föreningens fastighetsförvaltare Ulf Holgers-son är mycket positiv till satsningen.

”Det ska inte
vara förbehållet
villaägare att köra
miljövänligt.”

— Jag tycker det är jätteviktigt att bostadsrättsföreningar ger sina medlemmar möjlighet till miljövänliga transportalternativ som elbilar och hybridbilar. Det ska inte vara
förbehållet villaägare att köra miljövänligt, förklarar Ulf Holgersson.


BRF Kolarhagen storsatsar på laddplatser för elbil