Fibra bjuder in till föreläsningar om nätmobbning – Nya tillfällen!

Fibra bjuder in till föreläsningar om nätmobbning

Idag är det vanligt att barn och ungdomar utsätts för nätmobbning. För att öka medvetenheten och bidra till en mer positiv utveckling på nätet tar Mälarenergis dotterbolag Fibra ett krafttag mot nätmobbning genom att inleda ett samarbete med den ideella och icke vinstdrivande organisationen Make a change.

Gratis föreläsning om nätmobbning 

– Vi är också föräldrar och närstående till människor som drabbats av nätmobbning och trakasserier. Därför vill vi bidra till ett snällare klimat på nätet. Under 2019 kommer vi att tillsammans med Make a Change skapa flera tillfällen där vi bjuder boende i vår region på kostnadsfria föreläsningar som vi hoppas ska bidra till att både barn, ungdomar och vuxna får kraft och kunskap för att gemensamt vilja engagera sig i arbetet mot mobbning på nätet och i sociala medier, säger Tove Ramsin på Fibra.

Ny chans – föreläsning om nätmobbing

Dag: fredag den 31 maj
Plats: Apalby Gård i Västerås
Tid: Föreläsningarna ges vid två tillfällen kl 13.00 och kl 15.00.

Anmäl har gått ut. 

Föreläsningarna vänder sig till föräldrar, lärare och alla som har kontakt med barn och unga.

Nätmobbningen ökar bland yngre barn

Mer än hälften av alla barn mellan 9 och 13 år är aktiva på sociala medier varje dag och tyvärr bidrar det till att många barn blir stressade och mår dåligt.

”…i sociala medier blir det väldigt tydligt hur populär

man är utifrån hur många “likes” man får…”

I vissa åldrar kan det kännas extra viktigt att vara populär, och i sociala medier blir det väldigt tydligt hur populär man är utifrån hur många “likes” man får och hur många följare man har. En studie gjord av forskare på Göteborgs universitet visar att det är vanligare med nätmobbning bland yngre barn och att tioåriga flickor som använder sociala medier är mer missnöjda med sitt utseende än andra.

Mer kunskap om nätmobbning behövs

Drygt 60 procent av alla barn i världen har råkat ut för en obehaglig upplevelse på internet, men det är få som berättar om det för sina föräldrar. För att stoppa den här negativa trenden måste vi vuxna bli medvetna om problemet och vara mer delaktiga i barnens digitala liv.

”Drygt 60 procent av alla barn i världen

har råkat ut för en obehaglig upplevelse på internet…”

– Idag ser vi ett stort behov av kunskapshöjande inslag med fokus på nätet och sociala medier. Kunskapsnivån bland vuxna när det kommer till sociala medier är idag ett stort bidragande problem till att nätmobbning bland unga i många fall eskalerar, säger Christian Nordenström.

Samarbeten mot nätmobbning gör skillnad

– Make a Change är oerhört glada över att Fibra valt att ta ett helhetsgrepp kring nätmobbning under 2019. Tillsammans har vi nu möjligheten att driva engagemang och öka kunskapen kring detta digitala problem. Företag som vill investera både tid, engagemang och finansiella medel över tid är oerhört viktigt för oss för att kunna göra skillnad på djupet. Att få möjligheten att kontinuerligt sprida kunskap och praktiska verktyg är enormt uppskattat av många, framförallt de drabbade, avslutar Christian Nordenström, grundare av Make a Change.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.