Värderingsarbete i vardagen ger kraft åt Mälarenergi

Personalen står i en hjärtformation.

Företagets medvetna satsningar på värderingar inom organisationen med drivna och engagerade medarbetare leder till nöjda kunder.

Mälarenergis satsningar inom hållbarhet, värderingar och kompetensförsörjning bidrar till att företaget är en attraktiv arbetsgivare. Det är några av anledningarna till att företaget Universum, som arbetar med employer branding, har nominerat Mälarenergis HR-Chef Lina Öberg till priset ”Årets Personaldirektör inom employer branding”.

Varje år delar Universum ut pris till människor och organisationer som varit framstående inom just employer branding. Vinnarna utses av en jury bestående av personer med stor kännedom om marknaden och insyn i de aktuella företagen och organisationerna.

För att prestera bra måste man må bra

– Det finns en kraft i hela Mälarenergi som visar att man tror på och förstår vikten av kompetensförsörjning och att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Lina Öberg som är HR-Chef hos Mälarenergi. Hon fortsätter: Vi har en stark tro som säger att: för att prestera bra måste man må bra. Vi vill ha en välkomnande arbetsplats med öppen kultur där alla kan samverka och ha förtroende för varandra.

Starka värderingar

Mälarenergi lyfter medarbetarna som den viktigaste tillgången. Det är en anledning till att många vill stanna kvar och utvecklas på olika positioner inom koncernen. Företaget vann utmärkelsen som ”Årets arbetsgivare i Västerås 2015” vilket baserades på att de med ett tydligt sätt är med och bidrar till att skapa Sveriges bästa lokala arbetsmarknad, samt anses skapa en så pass stark stolthet hos sina arbetstagare att de kan rekommendera sina allra närmsta att börja jobba hos dem.

– Det unika med oss ligger i vårt uppdrag, våra starka värderingar och vår tydliga hållbarhetsprofil, avslutar Lina som är mycket stolt över nominering till priset. Vinnaren kungörs under Universum talent awards som går av stapeln hösten 2017.