Nya laddplatser för elbilar vid Vallby friluftsmuseum

Lagom till midsommar inviger Vallby friluftsmuseum fyra nya laddplatser för elbilar. Laddplatserna är en del av Västerås stads arbete med klimatförbättrande åtgärder.

Satsningen har gjorts i samarbete med Mälarenergis projekt Laddregion Mälardalen, en infrastruktur för laddplatser som möjliggör användandet av elbilar i Mälardalsregionen.

– Ett utökat nät för laddning av elbilar kommer att bidra till att ytterligare sänka utsläppen av koldioxid och att stärka regionens attraktionskraft. Det är oerhört viktigt för miljön och för framtiden, säger Nicklas Hällman som är projektledare för satsningen på Mälarenergi Elnät.

Sedan 2009 klimatkompenserar Västerås stad alla tjänsteresor med flyg och de medel som avsätts används till olika klimatförbättrande projekt. Laddplatserna vid friluftsmuseet är ett sådant projekt.

– Vi arbetar för ett hållbart samhälle och är därför mycket glada över att kunna erbjuda våra gäster möjligheten att ladda bilen medan man besöker museet, säger museichef Katarina Frost.